Pràctica al trinquet de la UPV

         Encara que no estic molt familiaritzat amb el món de la pilota, si és cert que he tingut prou contacte amb ella. Per una banda per la realització del TAFAD (durant el qual vam visitar el museu de pilota del Genovés) i per tenir un amic pilotari, Rubén Martínez Varelles, el qual més d’una volta he anat a veure jugar a pilota.

        A pesar d’haver estat en diversos trinquets, mai deixa de sorprendre’m lo imponents que es veuen i lo petits que et fan sentir, així com el poc espai que ocupem realment en relació a les dimensions del trinquet. Però el de la UPV és senzillament IMPONENT. No trobe altra paraula que el descriga millor, això o feia molt de temps que no anava a un.

         Pel que respecta la sessió, crec que ha tingut una bona organització per diversos aspectes. Per una part, s’ha tingut molt en compte l’aspecte de la distància de seguretat entre alumnes, un tema que sempre cal tenir controlat amb la situació que estem vivint.

       Per un altra, la organització (en grups de 4 membres) ha sigut perfecta per poder mantenir-nos actius en tot moment i poder tocar tots prou la pilota. He de dir, que francament m’ha agradat molt la forma de treballar les diverses modalitats de pilota amb els “racons” de treball proposats. Ens feien realment clavar-nos en les diferents situacions i peculiaritats que caracteritzen cadascuna de les modalitats jugades.

        Per la part del docent, un 10. Dani sempre s’esforça moltíssim per fer-nos entendre i gaudir de la pilota tant com es nota que ho fa ell. Considere que és molt important com a futurs docents conèixer i tenir interès pels nostres trets característics, com es la pilota, i més tenint en compte que tots nosaltres ens trobem a l’especialitat d’educació física, aquest element deuria ser clau en les nostres programacions anuals. A més es nota que li apassiona aquest esport (i sap transmetre eixa passió) i te un bon bagatge de coneixements sobre ell.

        Tal volta una bona partideta, o alguna activitat com la que jugaven a classe per equips de camp a camp, per concloure la sessió hagués sigut la “guinda del pastel”.

        Com a reflexió final, crec que la pilota és un esport del qual podem extraure no sols aprenentatges teòrics i tècnics, sinó que, si per algun aspecte destaca la pilota, és pels valors que transmet (la convivència, el respecte, el bon comportament, la integració, la tolerància...). Jo soc partidari que durant l’educació el nostre objectiu màxim deuria ser la formació de persones, i la pilota contribueix a aquest al 100% .

Comentaris

  1. ¡Hola Oscar! Me parece una muy buena reflexión en cuanto a como te hace sentir el trinquete, de todas formas he de decir que yo también hice el Tafad y no vimos nada de pilota, por lo que yo partía de 0 en cuanto a este deporte. Por último, también añades tu opinión sincera sobre la práctica en el trinquete. Tu nota es un 8.

    ResponElimina
  2. Valore que comentes amb profunditat tots els aspectes d'aquesta pràctica doncs jo no vaig poder fer-la pel mal temporal. A més, m'identifique amb molts aspectes de la teua entrada, com per exemple el imponent que és veure un trinquet en la realitat. Sincerament, res que objectar. Una entrada de 10!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada